fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Hestene

I Østrup Turridning har vi igennem mange år haft mulighed for blandt mere end 100 heste at udvælge de 21 særligt gode heste, som vi anvender i turridningen. Nogle har været med mange år, andre i kortere tid. Hestene er alle veltrænede, opmærksomme, har let til tølt, og vilje til at gå frem. Vi har heste både til begyndere og til meget øvede ryttere.

Vi vil her beskrive vores heste, så du som rytter kan forberede dig på, hvad du kan glæde dig til på en tur hos os. Herunder er der billeder af de heste vi har igang på rideturene.

Visir
Visir

Hind september 2017
Hind

Fagur

Lækur
Lækur

Isold
Isold

Glanni
Glanni
Gæfa

Goliat
Goliat

Fengur
Fengur
Hafeti

Hlynur

Sif
Sif

Magnus
Magnus

Hotti frá Geirshlíð
Hotti

Lif

Skrúður frá Hömluholti
Skrúður frá Hömluholti

Stakkur på standtur med fotografen på ryggen.
Stakkur

Vala i vandet.
Vala

Sonata
Sonata

Svartla

Tindur frá Hítarnesi
Tindur

Nostri frá Ásgarði Vestri
Nostri

Garpur september 2017
Garpur

Der er billeder af hestene fra 2013 på dette link og her er billeder fra 2017.

Den islandske hest har udover de almindelige gangarter, skridt, trav og galop, også tølt, og mange heste har også pas. Man skelner derfor mellem 4-gængere og 5-gængere.

Pas er en væddeløbs- og konkurrencegangart, der ikke bruges i fritidsridning.

Tølten er en firtaktet gangart, hvor hesten sætter et ben i jorden ad gangen. Dette gør, at hesten ikke bevæger ryggen ret meget, og gangarten er derfor meget behagelig for rytteren.

Derudover er den islandske hest utrolig terrængående, dvs. sikker på benene også i kuperet terræn og på ujævnt underlag. Dette gør hesten meget velegnet til ridning i naturen.

Bjartur i oktober 2013
Bjartur i oktober 2013

Det er stærke og robuste små heste, der uden problemer bærer en voksen mand på op til hundrede kilo over længere strækninger. De største og stærkeste kan klare helt op til 100 kilo. Generelt har disse heste et meget roligt og godmodigt sind.

Dorte på Stjardni.
Dorte på Stjardni.

Alle vore heste er af høj kvalitet. Vi har heste, der er velegnede til begyndere, men også heste til dem, der har ride erfaring og gerne vil have flere udfordringer. Alle vores heste er venlige, har tillid til mennesker, og først og fremmest er det gode tøltere, der gider gå frem. Selv om du ikke har prøvet at tølte før og ikke rigtig ved, hvordan man får en hest i tølt, skal du nok få massere af tølt på turen. Nogle af vores heste er trænet i at være håndhest, hvilket betyder, at man kan komme med som ”passiv rytter”, hvor en guide styrer hesten for dig – alt hvad du skal gøre er at slappe af og nyde at blive båret. Små børn og nervøse ryttere kan på denne måde komme med ud at ride i naturen. Der kan også lejes heste til trække ture med mindre børn.


Dorte træner Haleggur.

Vi skaffer flere heste ved at købe rå ungheste, som Dorte tilrider og vi bruger i turridningen et par års tid, hvorefter de sælgers. Så købes ny ungheste. Ind imellem laver vi aftaler med folk om gratis tilridning af en unghest, mod at få lov til at bruge den i turridningen en sommersæson.

Herudover har vi nogle venner, der er løsere tilknyttet østrup Turrridning. Det betyder, at hvis vi skal bruge mange heste på en tur, låner de deres rideheste ud, mod betaling. På den måde sikres, at det altid er heste af høj kvalitet, der er til rådighed for kunderne.

Islænderne er små, stærke heste, men for at sikre at de kan holde i mange år, så har vi en vægtgrænse for ryttere på 90 kg.

Rul til toppen
Translate »