fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Sonata

Sonata
Sonata

Sonata fra My-soley købte vi vinteren 2020, 9 år og utilreden. Hun var opvokset i mindre flok og ikke vant til at indordne sig og respektere en leder. Alligevel gik tilridningen let. Hun lærte hurtigt at respektere rytteren og lystre signaler uden protest samt at kunne rides ud alene. Hun vil gerne knytte sig til andre heste, men kan ikke rigtig finde ud af det, ligesom hun ikke er den mest høflige hest at håndtere for mennesker fra jorden. Men hun lystrer som regel fint, når man først er på ryggen af hende. Hun er blevet en dejlig ridehest med super let til tølt, som er ren og blød, også med begyndere samt en pæn vilje til at gå frem. Vi fik hende billigt, fordi hun var ” særligt sensitiv” og vi måtte erfare, at det var i den grad sådan hun var.

Dorte tilred hende, hvilket krævede rigtig mange timer, og rigtig mange måneder, hvor hun var i hænder, blev forkælet, nusset, gået ture med og arbejdet fra jord med.  Tit fik hun bare lov at græsse i vejkanten i længere tid samtidig med at hun blev nusset, kløet og snakket med.

Sonata
Sonata

Hun er vokset op i flok, og det er derfor mærkeligt, at hun ikke knytter sig til flokken men har valgt at knytte sig til sit menneske.

Sonata er en underhest, de andre er ikke søde ved hende, selv om hun er blid, kærlig og sød ved andre heste. Teorien er derfor, at hun har været mobbe-offer, hvilket har gjort hende usikker og sensitiv, fordi hu hele tiden har været på vagt og bange.

Det var uder tilridning markant lettere og bedre at ride hende en tur i skoven alene, end at ride hende sammen med de andre heste. Hun kørte op, stressede og blev skræmt. Dette er heldigvis overstået, og vi har de sidste år haft megen glæde af hende i turridnigen.

Sonata
Sonata

Sonata har super gangarter, specielt hendes tølt er klokkeren og helt fantastisk. Hun er blevet brugt meget som guidehest, da hun bare stoler blindt på sin rytter, når denne er godkendt, og kan rides forrest, gennem alt og forbi alt. Hun er kold overfor alt trafik og hun elsker at svømme i havet. Hun har rigtig gode gangarter, let til tølt og megen vilje. Hun gives kun til erfarne og rolige ryttere, da hun stadig er meget opmærksom på sin rytter og reagerer på helt fine signaler.

Sonata
Sonata

 

Rul til toppen
Translate »