Ridelejr for børn og også nogle forældre

Galopmarken ridelejr juli 2015
Afsted på galopmarken – ridelejr i juli 2015.

Østrup Turridning  arrangerer ridelejre i sommerferien 2019 i ugerne 27, 28, 29 og 30, 31 og 32. Du kan på dette link se hvor der stadig er ledige pladser. Lejrene varer i 4 dage og i sommerferien starter de om tirsdagen kl. 10 og slutter om fredagen kl. 14.

I efterårsferien i uge 42 har vi to lejre, en fra lørdag kl. 10 til og med tirsdag kl. 14 og en anden fra torsdag kl. 10 til og med søndag kl. 14.

Ridelejrene i sommerferien koster 3350,- og i efterårsferien 2950,- kr. Prisen er inklusiv ridning, mad og overnatning.

Book en Ridelejr

Ridelejre sommeren 2014.
Ridelejre sommeren 2014.
Der var gang i den på efterårsferiens første ridelejr i 2014 - se billederne her.
Der var gang i den på efterårsferiens første ridelejr i 2014.

Der kan være 8-10 deltagere på ridelejrene. Børnene bor hos os på tre til fire  gæsteværelser, med tilhørende bad og toilet.   Der rides på kvalitetsheste, rolige og velopdragne islændere, venlige og naturligvis trafiksikre. De er alle gode tøltere, der vil frem, så de er bestemt ikke kedelige.

På anden ridelejr i efterårsferien regnede det kun en dag, og de seje ridepigerklarede turen i silende regn.
På anden ridelejr i efterårsferien regnede det kun en dag, og de seje ridepiger klarede turen i højt humør.
Ridelejre juli 2013 – se billederne her

Vi rider i skov og ved strand. I picaderoen undervises i Horsemanship kropssprog og i almindelig omgang med heste. Der kan evt. arrangeres undervisning i grundridning på bane.

Ridelejer i uge 30 i 2011

Der arrangeres, strandtur, naturlegeplads tur, eventyraftener, hestehistorie aftener, video og slik aftener, spilleaften og meget mere hyggeligt og spændende efter alder, behov og ønsker. Om aftenen er der bål og hot-pot, hvor I kan ligge i blød og pjaske vildt så længe I lyster. Der er også legetøj og både, der kan sejles med.

Der lægges vægt på, at børnene behandler hinanden godt, og at ingen bliver holdt uden for fællesskabet, så alle kan trives og få en dejlig oplevelse. Rygning er ikke tilladt på ridelejrene.

3. august 2012: Ponygames på den 4. ridelejer.

Når der er børnelejr mødes vi på Østruplund, Østrup 32, 5600 Faaborg kl. 10. Når vi har sagt goddag til hinanden, fået lidt i maven, og du har set, hvor du/I skal sove, er det tid til at hilse på hestene.

Vi vil ride i den smukke natur omkring De Fynske Alper og vi skal til stranden med hestene. Der er fold til hestene i middagspauserne, eller vi binder dem, vi besøger naturlegepladsen, stjerne kikker tårnet i De Fynske Alper, og andre sjove ting. Så er der naturligvis iskiosker undervejs.

12. juli 2012: Undervisning og spring på Østrup Turridnings nye ridebane

Der plejer at gå meget tid med at nusse og børste hestene, flette haler, maner og den slags. Hestene er venlige og omgængelige, og du kan godt selv gå ind til dem. Ud over naturridning arbejder vi med kropssprog og heste håndtering/opdragelse i picaderoen.

Spisestue og opholdsrum til ridelejre og weekend ophold.
Spisestue og opholdsrum til ridelejre og weekend ophold.

Ridelejren slutter på fjerdedagen kl. 14. Prisen kan ses på siden med  Priser  og den kan betales ved ankomst (check eller kontanter, vi kan ikke tage dankort) eller den kan overføres elektronisk.

Man skal medbringe:

 • Sengelinned og dyner eller sovepose.
 • Toiletgrej samt håndklæde.
 • Fornuftigt tøj, bukser uden indvendig søm eller joggingbukser kan bruges, hvis man mangler ridebukser.
 • Badetøj.
 • Gerne ridehjelm, hvis du har en (vi har nogle til udlån).
 • Lommepenge til iskioskerne

Vi glæder os til at se så mange som muligt, både nye og tidligere deltagere. Det er altid en god ide at bestille i god tid, da der plejer at være god søgning til børnelejrene.

Ridelejre i juli 2012

Ridelejer i uge 26 i 2011.

24 kommentarer til “Ridelejr for børn og også nogle forældre”

  1. Hej Charlotte.
   Kun i uge 27 har vi 3 ledige pladser, men der er også allerede 1 voksen meldt til. Kan det passe jer?

 1. Hej John,
  jeg kan se, at der ikke fyldt op i uge 30 2017endnu.
  Min datter er 14,5 år og har redet på islænder i 4 år.
  Er der mon andre tilmeldte på hendes alder i uge 30?
  Mvh Irene

  1. Hej Irene.
   På lejren i uge 30 er der indtil videre to piger på 11 år, en på 12 og 5 på 13 år. Det plejer at fungere fint med børn i lidt forskellige aldre, men du er velkommen til at ringe på 42402298 og snakke med os, hvis du vil høre mere.
   Mvh John

 2. Hej,
  Hvad mener I når I siger mindre børn? Jeg har tompigervpå 12, som godt kunne være interesseret i ridelejr i uge 29.
  Tine

  1. Hej Tine.
   I år er de små ikke helt så små. Der er en pige på 8 år , fem på 10 år og 1 på 13 år, så jeg tror dine piger på 12 år kan passe fint i uge 29. Der er netop 2 pladser tilbage, så lad os høre om de vil med.
   Mv John

 3. Hej. Har i en ledig plads i uge 27 2015. Min datter på 14, vil meget gerne med. Hun er en øvet rytter. Mvh. Mette andreasen

 4. Hejsa

  Jeg vil høre om i har nogen ledige pladser i ugerne 30, 31 ?
  Min datter på 11 år er meget glad for heste men har ikke den store erfaring, har selvfølgelig redet lidt og elsker livet i stalden, men vil der være plads til hende ?

  Med Venlig Hilsen

  Rikke

 5. Hej med jer
  Jeg har en datter på snart 8 år, som rigtig gerne vil med på en ridelejr i sommerferien. Hun har kun prøvet lidt ridning på almindelig hest hos bedstemor før. Er der plads på en af ugerne til hende?
  Vh. Irene

  1. Hej Irene,
   Vi har ridelejr for mindre børn i uge 29, hvor din datter vil passe fint. Her er stadig plads, så vi kan skrive hende op til den uge, hvis det passer jer. Til listen skal vi bruge hendes navn og alder, dit navn og telefonnummer, samt mailadresse. Det kan du sende på mail til turridning@oestrup.dk.
   Mvh John

   1. Hej Melanie.
    Vi rider 4 dage op til 30 km om dagen i et godt tempo, og det er de færreste heste, som er i kondition til at følge med, så derfor har vi valgt ikke at tage andre heste med på ridelejrene.
    Mvh John

 6. Hej.
  Har I plads til min datter i uge 31? Jeg vil også lige høre om deltagerne får en hest “for sig selv” under hele opholdet. Min datter var på en anden ridelejr forrige år, hvor de skulle dele. Konsekvensen var at der ikke var særlig meget tid på hesteryg.
  Mvh. Mette

  1. Hej Mette,
   Tak for din kommentar. I uge 31 har vi en del uafklarede bookninger, så vi kan endnu ikke love en plads i den uge.
   Hos os har børnene hver en hest, og de får mange timers ridning. Vi rider dagsture på omkring 30 km. Når de kommer hjem, kan de ride alt det de vil nede i vores “kravlegård” – det er Dortes arbejd-fra-jord bane på 11 gange 11 meter.
   De får friske heste, vi har 21 heste, og en del af de ældre er ikke i form til 30 km., men så erfarne og rolige, at børnene selv klarer at hente dem på marken, strigle og ride. Så laver de gerne en masse sjove ting rider to og to på hesten, sidder baglæns eller hvad de nu finder på. Hestene er så velopdragne, at de aldrig kunne finde på at sparke, bide eller løbe ind i børnene, så børnene færdes frit mellem den på folden, tit hygger de efter rideturen med at hente en hest på folden, strigle og flette man og haler. Islændere har megen hårpragt, så der er bare noget at gå igang med.
   Vi mener, at når man betaler for en ridelejr, skal man have al den ridning og omgang med heste, som man har lyst til, men nogle børn har fået nok efter at have brugt en hel dag på at ride 30 km og foretrækker at pjaske i vandet i vores hot- pot, hvor der kan være 8-10 børn ad gangen.
   Mange af børnene kommer igen her år efter år. Der er mange grunde til den popularitet, men en af grundene er også, at vi foruden at give børne optimal mulighed for at ride og håndtere heste, lægger vægt på at det er kvalitetsheste. Vores heste er fremadgående, de lytter til rytterens signaler og vil gerne samarbejde. De er gode tøltere, hvilket gør, at det er let at sidde på dem, man bliver ikke kastet op og ned som i trav, og desuden er de stabile og lydige. De fleste børn kan derfor klare, selv med megen lidt rideerfaring, at ride i højt tempo, hvor de samtidig har styr på hesten og føler sig trygge. Det gør at de nærmest føler sig som verdensmestre på vores ridelejre.

 7. Hej

  jeg vil høre om i har plads til 4 piger i uge 27. De vil gerne afsted sammen.

  Mvh. Rikke

  1. Hej Rikke,
   Vi har ikke alle tilmeldinger til ridelejr endeligt konfirmeret for uge 27, men umiddelbart er der 3 ledige pladser i den uge. Hvis I har mulighed i uge 28, 30 eller 31 kan vi godt booke 4 pladser til jer nu (uge 29 er for mindre børn), og ellers må vi se når vi får afklaret de andre tilmeldinger.
   Vi håber det lykkes og glæder os til at se jer til sommer.

  1. Hej Josefine,
   Der er kun en enkelt plads tilbage i uge 27. Lad os høre, hvis det er noget du kan bruge.
   Mvh John

  1. Hej Lene,
   Vi har nu kun en plads tilbage i uge 27. Send os evt. en mail, hvis I kan bruge den plads.
   Venlig hilsen John

 8. Hej
  Er der nogen ledige pladser på jeres ridelejrer til sommer 2014? Har en 10-årig, der meget gerne vil på ridelejr. Hun har ikke redet islændere før, men redet på shetlændere i 4 år og sidste år på ridelejr på en haflinger.
  Mvh
  helene Fast Seefeldt
  25721273

 9. Hej Dorte & John
  Jeg ville lige høre om der er plads på rytterlejren i uge 30 2014,
  Anja rasmussen var hos jer sidst år i uge 30 det var hun meget glad for!
  Mvh Maja

  1. Hej Maja,
   Der er muligvis en ledig plads tilbage. Pladsen er reserveret, men de har ikke bekræftet endnu. Du skal få besked snarest.
   Mvh John

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *