fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Tag med på en fantastisk tur til Island

Østrup Turridning formidler ridning på Island hos Steinbjørn på Nordlandet omkring Hvammstangi. Hvis man ønsker en af disse rideferier, skal man booke i god tid, gerne i efteråret.


En fantastisk tur med 90 heste gennem vandet over Húnafjörður på Island i 2019.

Vi rider med en stor flok løse heste. Det er en rejse på hesteryg fra sted til sted, men vi overnatter fast i huset ved fjorden. Der er også ture, hvor man nogle af nætterne overnatter primitivt i højfjeldet, ligesom det er muligt at booke ture, der er kortere end end uge.

Krydser en flod på Island 2016.
Krydser en flod på Island 2016.

Første dag er der transport til Nordlandet, aftensmad, hot-tub og information om turen. Derpå kommer 3, 4 eller 5 dage med heldagsridning. Dagene ser typisk sådan her ud: Morgenmad. Afgang til ridestedet hvor hestene befinder sig. Ridning med indlagt frokostpause samt 2-3 andre pauser, hvor vi skifter hest.

Sidste dag er der morgenmad, madpakkesmøring og derefter afgang til lufthavnen. Der lægges vægt på, at alle er en del af det sociale samvær, så tøv ikke med at tilmelde dig alene. Der plejer at være mange, som tilmelder sig uden at have en at følges med.


Niels Kristians video fra rideturen på Island i 2015.

Vi rider  på Nordlandet vest for Skagafjordur. Her samarbejder vi med Steinbjörn Tryggvason og Eva Lena. Vi har redet med “Steini” siden 2006.

Ridning på Island
Billeder fra Islandsturen 2014.

Det er ikke almindelig “turist-virksomhed, vores islandske venner arrangerer turene i deres sommerferie fra andet arbejde, de nyder at være på fjeldet med hestene og os, og derfor laver de ture hver  sommer.

Ridning på Island med lupiner
Lupinerne på Nordlandet nær Hvammstangi.


Susanna Katajas video fra turen 28. juni – 4. juli 2014.

Ridning på Island

Det er ikke “turistheste” vi rider, Steinbjørn tager sine egne samt vennernes heste med, og samler således dalens heste. Bønderne låner dem gerne ud, så kommer hestene i form til fåresamlingen senere på året.

Ind imellem rider man en erfaren fåresamlerhest, og det er en fantastisk oplevelse: Hesten ved lige hvordan den skal placere sig for at få de løse heste den rigtige vej. Ud over gode og fremadgående tøltere, er der også heste, der kan lægges i flyvepas, ofte er der nogle pensionerede konkurrenceheste, der mestrer alle gangarter på topniveau.

Vi rider med en meget stor flok løse heste, antallet har aldrig været under 80. I 2010 var der i alt 132 heste i flokken, og vi var 14 “turister”, hvilket er det maksimale antal der kan deltage. Steinbjørn har øje for og erfaringen med at finde de rigtige heste til den enkelte rytter.

Den fantastiske natur på Island

Naturen vi rider i, er meget varieret.  Der er rigtige senge og mulighed for bad hver dag, samt god mad. Vores logi ligger lige ud til fjorden og fjeldet og i gå afstand fra den lille by Hvammstangi.

Logiet for Ridning på Island
Logiet for rideturene.

Hestene overnatter, der hvor vi lander. Vi returnerer derimod til vores faste base og vi fortsætter turen næste dag, der hvor vi landede aftenen før. Der er således tale om en traditionel rundtur.

Køreturen fra vi er færdige med at ride, og udturen om morgenen er faktisk en god oplevelse, man får tid til at falde til ro, medens man kører gennem det utroligt smukke landskab.

Ridedagene

Vi  rider hele dage, dvs. 5-8 timer inklusiv pauser, når vi skifter heste. Vi har været med Steinbjörn mange år, de første to gange var langt ude i bjergene, og det var meget primitivt, man overnatter i fårehytter, uden indlagt vand og nogen gange uden en seng til alle, tæt pakket, og indrømmet, vi stiller større krav til komforten med alderen.

Derfor er vi landet på at have en fast base. Vi synes, det er en god kombination af vildmark og luksus. Maden bliver der også gjort mere ud af, det er lettere, når vi er et fast sted, og alt ikke skal transporteres.

Forbereddelsesweekend til turen til Island

Der bliver normalt arrangeret en forbereddelsesweekend i Østrup til en specialpris. Her prøver vi at ride ca 30 km på en dag, får gode råd til påklædning, udstyr m.m., samt til hvordan man undgår slidtage på bag og ben. Forberedelsesweekenden er ikke noget krav – bare et godt tilbud.

Forberedelsesweekenden 2014.
Forberedelsesweekenden 2014.

Samtidig kan folk, der rejser alene møde andre deltagere inden turen og evt., aftale at tage nogle dage i Reykjavik sammen. Der er mange muligheder: Hesteudstyrsforretninger, badning i Den Blå Lagune, hvalsafari og meget mere, hovedstaden er virkelig et “must see”.

Man  skal regne med selv at købe vin eller øl, hvis man ønsker det til maden. Vi  bliver afhentet og senere returneret til lufthavnen og oplever en smuk køretur  mellem syd og nord gennem det vestlige Island.

Hvis du vil tilmeldes en tur eller høre nærmere, så kontakt Østrup Turridning  v. Dorte Mehr og John Flint, på tlf. 42402298 eller på email turridning@oestrup.dk.

Rul til toppen
Translate »