Tag med på en fantastisk tur til Island

Østrup Turridning formidler igen i 2019 ridning på Island hos Steinbjørn på Nordlandet omkring Hvammstangi. Hvis man ønsker en af disse rideferier, skal man booke i god tid, gerne i efteråret. Vi rider med en stor flok løse heste. Det er en rejse på hesteryg fra sted til sted, men vi overnatter fast i huset ved fjorden. Der er også ture, hvor man nogle af nætterne overnatter primitivt i højfjeldet, ligesom det er muligt at booke ture, der er kortere end end uge.

Krydser en flod på Island 2016.
Krydser en flod på Island 2016.

Første dag er der transport til Nordlandet, aftensmad, hot-tub og information om turen. Derpå kommer 3, 4 eller 5 dage med heldagsridning. Dagene ser typisk sådan her ud: Morgenmad. Afgang til ridestedet hvor hestene befinder sig. Ridning med indlagt frokostpause samt 2-3 andre pauser, hvor vi skifter hest.

Sidste dag er der morgenmad, madpakkesmøring og derefter afgang til lufthavnen. Der lægges vægt på, at alle er en del af det sociale samvær, så tøv ikke med at tilmelde dig alene. Der plejer at være mange, som tilmelder sig uden at have en at følges med.


Niels Kristians video fra rideturen på Island i 2015.

Vi rider  på Nordlandet vest for Skagafjordur. Her samarbejder vi med Steinbjörn Tryggvason og Eva Lena. Vi har redet med “Steini” siden 2006.

Ridning på Island
Billeder fra Islandsturen 2014.

Det er ikke almindelig “turist-virksomhed, vores islandske venner arrangerer turene i deres sommerferie fra andet arbejde, de nyder at være på fjeldet med hestene og os, og derfor laver de ture hver  sommer.

Ridning på Island med lupiner
Lupinerne på Nordlandet nær Hvammstangi.

Der blev  oprettet en blog om turen i 2015 på island2015.oestrup.dk.


Susanna Katajas video fra turen 28. juni – 4. juli 2014.

Ridning på Island

Det er ikke “turistheste” vi rider, Steinbjørn tager sine egne samt vennernes heste med, og samler således dalens heste. Bønderne låner dem gerne ud, så kommer hestene i form til fåresamlingen senere på året.

Ind imellem rider man en erfaren fåresamlerhest, og det er en fantastisk oplevelse: Hesten ved lige hvordan den skal placere sig for at få de løse heste den rigtige vej. Ud over gode og fremadgående tøltere, er der også heste, der kan lægges i flyvepas, ofte er der nogle pensionerede konkurrenceheste, der mestrer alle gangarter på topniveau.

Ridning på Island gennem vandet

Vi rider med en meget stor flok løse heste, antallet har aldrig været under 80. I 2010 var der i alt 132 heste i flokken, og vi var 14 “turister”, hvilket er det maksimale antal der kan deltage. Steinbjørn har øje for og erfaringen med at finde de rigtige heste til den enkelte rytter.

Den fantastiske natur på Island

Naturen vi rider i, er meget varieret.  Der er rigtige senge og mulighed for bad hver dag, samt god mad. Vores logi ligger lige ud til fjorden og fjeldet og i gå afstand fra den lille by Hvammstangi.

Logiet for Ridning på Island
Logiet for rideturene.
Ridning på Island
Afsted i flok.

Hestene overnatter, der hvor vi lander. Vi returnerer derimod til vores faste base og vi fortsætter turen næste dag, der hvor vi landede aftenen før. Der er således tale om en traditionel rundtur.

Køreturen fra vi er færdige med at ride, og udturen om morgenen er faktisk en god oplevelse, man får tid til at falde til ro, medens man kører gennem det utroligt smukke landskab.

Ridedagene

Vi  rider hele dage, dvs. 5-8 timer inklusiv pauser, når vi skifter heste. Vi har været med Steinbjörn mange år, de første to gange var langt ude i bjergene, og det var meget primitivt, man overnatter i fårehytter, uden indlagt vand og nogen gange uden en seng til alle, tæt pakket, og indrømmet, vi stiller større krav til komforten med alderen.

Ridning på Island

Ridning på IslandDerfor er vi landet på at have en fast base. Vi synes, det er en god kombination af vildmark og luksus. Maden bliver der også gjort mere ud af, det er lettere, når vi er et fast sted, og alt ikke skal transporteres.

Forbereddelsesweekend til turen til Island

Der bliver normalt arrangeret en forbereddelsesweekend i Østrup til en specialpris. Her prøver vi at ride ca 30 km på en dag, får gode råd til påklædning, udstyr m.m., samt til hvordan man undgår slidtage på bag og ben. Forberedelsesweekenden er ikke noget krav – bare et godt tilbud.

Forberedelsesweekenden 2014.
Forberedelsesweekenden 2014.

Samtidig kan folk, der rejser alene møde andre deltagere inden turen og evt., aftale at tage nogle dage i Reykjavik sammen. Der er mange muligheder: Hesteudstyrsforretninger, badning i Den Blå Lagune, hvalsafari og meget mere, hovedstaden er virkelig et “must see”.Ridning på Island

Man  skal regne med selv at købe vin eller øl, hvis man ønsker det til maden. Vi  bliver afhentet og senere returneret til lufthavnen og oplever en smuk køretur  mellem syd og nord gennem det vestlige Island.

Prisen for 7 dage er ca. 10.000 kr. 6 dage ca. 8000 kr. 5 dage ca. 6000 kr. Dette er for hhv. 5, 4 og 3 ridedage.

Prisen inkluderer alt undtagen fly til og fra Island.  Flyveturen fås til omk. 2000kr. tur/retur, men her er det også vigtigt at være ude i god tid for at sikre sig de billigeste afgange på de bedste tidspunkter.

Ridning på Island

Hvis du vil tilmeldes en tur eller høre nærmere, så kontakt Østrup Turridning  v. Dorte Mehr og John Flint, på tlf. 42402298 eller på email turridning@oestrup.dk.

15 kommentarer til “Tag med på en fantastisk tur til Island”

 1. Hejsa
  Er det billigere at booke til Island via jer?
  I oplyser 5 dage for 6000kr men på steinbjørns hjemmeside er det prisen for 3 dage. 🙂
  Mvh nanna

  1. Hej Nanna.
   Prisen er den samme, men man får tilbud om forberedelsesweekend, og man kan trække på os ang. spørgsmål m.m. Desuden har jeg den direkte kontakt, hvis man vil hurtigt igennem istedet for at booke via hjemmesiden.
   Vi skriver 5 dage, fordi turen varer 5 dage, afhentning i Keflavik/Reykjavik, transport til nordlandet, aftensmad m.m. Derefter 3 hele ridedage, og 5 dagen morgenmad, madpakkesmøring og transport sydpå.
   Venlig hilsen Dorte

  1. Hej Pernille,

   Tak for din forespørgsel. Vi er igang med at undersøge, om der kan skaffes flere pladser, da der allerede er en på venteliste. Hvis du sms’er et telefonnummer på 42402298 vil vi kontakte dig om pladser til Island 2014.

   Mvh John

 2. Hej Anne.

  Vi har samarbejdet med vores Islandske venner siden 2006 – derfor turde jeg skrive, at der ikke bliver aflysninger.

  Selvfølgelig orienterede jeg derefter Eva- Lena om dit spørgsmål og mit svar. Her er Eva Lenas svar til mig :

  Eva-Lena Lohi
  Hejsan, Det låter jättebra det du har sagt och skrivit!!! Turen kommer att bli!! ( den blir inte aflyst) Hoppas att det blir många Hälsa John, Steini hälsar så mycket, Knus!!!!
  Så alt ok – vi har heller aldrig oplevet andet, så du kan roligt købe og bestille.
  Jeg regner med selv at være i Reykjavik et par dage før turen, for at guide folk.

  Venlig hilsen

  Dorte

 3. Hej Anne.

  Turen bliver ikke aflyst -men hvis der kun er meget få tilmeldinger her fra østrup bliver holdet fyldt op med andre “fremmede mennesker” . Vi satser på at kunne fylde holdet, det lykkes de fleste år.
  Der skal være 8 for at vi fra østrup turridning har mulighed for at tage med og guide omk. alt.
  Men Eva -Lena, der er Steinbjørns kæreste, er den der står for kontakten til kunderne.(Steinbjørn taler kun islandsk, Eva-Lena er svensker og taler naturligvis engelsk). Jeg plejer nu at taledansk/svensk med hende.
  Hvis vi skulle være under 8, sætter vi de tilmeldte i kontakt med Eva-Lena, og så tager hun over.

  Prisen er den samme – det er hverken billigere eller dyrere at bestille gennem østrup Turridning.
  Fordelen ved at gøre det er, at man får mere hjælp og information – samt som regel også bedre selskab, vi gør meget ud af, at gruppen skal fungere socialt, og ofte er der en del af vores kunder, der tager med, folk som kan lide terrænridning med tempo og som er afslappede og uhøjtidelige.

  Desuden plejer folk at være glade for specieltilbudet om en forberedelsesweekend (Se mere på hjemmesiden).

  Denne problematik samt det at de billige flybilletter og gode/billige hoteller i Reykjavik helst skal bestilles inden marts for ikke at være udsolgt, har gjort, at vi har sat tilmeldingsfristen til 15. feb.

  Flying Viking er rigtig billig og med god beliggenhed. Man kan godt bestille et værelse og så fylde det op med en mere. Find dem evt. på nettet.

  Venlig hilsen

  Dorte

 4. Hej Dorte

  Jeg regner med at ankomme til Reykjavik den 27/6 og rejse hjem den 5/7. Det vill evære rigtigt dejligt at finde en af dele et værelse med på hotellet 🙂

  Jeg prøver også at overtale min kollega til at tage med 🙂

  Kan jeg bestille flybilletter allerede nu eller er der en risiko for at der ikke er deltagere nok til turen og dermed aflysning?

  Anne

 5. Hej Anne.

  Tak for din tilmelding.
  15.30 den 28. er for sent – vi skal nå Nordlandet til aftenmaden, en virkelig smuk bustur gennem Island fra Nord til Syd.
  Men som regel er der nogle der gerne vil have et par dage i Reykjavik – jeg kan anbefale “Flying Viking” et godt og billigt logi i centrum. Der plejer at være en del, der rejser alene på vores ture. Derfor gør vi meget ud af, at vi er en gruppe og som regel aftaler folk på blokken på nettet om de ankommer til Reykjavik nogle før, hvor de vil bo, om de vil med ud at spise, om der er noget i Reykjavik som flere har lyst til at se.

  Venlig hilsen

  Dorte

 6. Hej igen

  Jeg vil gerne lave en foreløbig tilmelding 🙂 jeg vil gerne vente med at betale depositum til vi kommer ind i det nye år.

  Vedr. Billetter – hvis jeg flyver den 28/6 til Reykjavik lander jeg først 15:30 – er det for sent?

  Det er måske bedre at ankomme fredag?

  Anne

 7. Hej Anne.

  Jeg har ikke søgt billetter for 2014 – de 2000 kr er det jeg har fået dem til siden vi begyndte at rejse 2006. Der er Iceland Air og Iceland Ekspres.
  Der skal betales depositum inden 1. marts, og så er tilmelding bindende. Resten af beløbet skal betales kontant ved ankomst til Hvamstangi.
  Men hvis du har en rejseforsikring, vil du få dine udgifter refunderet i tilfælde af, at du bliver syg.

  Venlig hilsen

  Dorte

 8. Hej Dorte
  Mange tak for din mail.
  Hvor finder du så billige flybilletter? Dem jeg så kostede 1200 pr. Vej.
  Hvis jeg melder mig til nu, hvornår er tilmeldingen så bindende og hvornår skal depositumet betales?
  Anne

 9. Hej Anne.

  Jo, turen passer til dig – du skal nok få alt det du drømmer om. Det særlige ved Steinbjørns ture er, som vi skriver på hjemmesiden, at det er rigtig gode heste, vi rider, fordi det er bøndernes og hesteavlernes egne rideheste. Desuden har vi i flokken nogle top konkurrence heste, der er blevet for gamle til at starte i konkurrencer. Disse heste er bare helt fantastiske at ride.

  Vi har redet med Steinbjørn siden 2006, vi har ikke selv været med på almindelige turistture, men en del af deltagerne, som vi har haft med til Island, har tidligere
  været på turistture, og er forbavsede over, hvor gode hestene i Steinsbjørns flok er i forhold til de almindelige turistheste.

  Selv om det er “sommerferiehobby”, er vores Islandske venner top-professionelle, og du kan være HELT sikker på, at turen bliver gennemført, med mindre et nyt vulkanudbrud hindrer flytrafikken. Men så får man selvfølgeligt sit depositum på 3000 kr. tilbage.

  Tilmeldingsfristen er 15. feb. Du kan godt komme afsted selv om du tilmelder dig senere – der bliver i alt 5 ture i år, men så er det ikke sikkert der er plads på vores “danskerhold”. Desuden skal du købe flybillet omk. feb. – de fås som regel til omk. 2000 kr., hvis du køber senere bliver de som regel meget dyre.

  Det er en god ide at have regntøj og gummistøvler med, men alt det og meget mere bliver du informeret om efter din tilmelding. Vi opretter en blok hvor man kan skrive og præsentere sig selv, lære de andre deltagere at kende, og vi lægger en masse råd og informationer ud. Desuden har man mulighed for at få mere at vide og møde de andre deltagere på forberedelsesweekenden i østrup.

  Betaling for turen dækker alt – undtaget flybillet. Se http://www.oestrup.dk Der er svar på mange spørgsmål og beskrivelse af turen + mange billeder fra tidligere ture.

  Venlig hilsen

  Dorte

 10. Hej Dorte og John

  Jeg drømmer om at komme til island og ride og har i den forbindelse læst om jeres tur. Det ser rigtigt fint ud 🙂

  Mit ønske er at ride på nogle rigtigt gode heste og meget gerne i hurtigt tølt og galop. Jeg kan godt lide, at det ind i mellem går lidt stærkt, men kan nyder selvfølgeligt også at ride et mere langsom tempo, som giver mulighed for at nyde naturen og hestene 🙂 Jeg har endnu ikke redet pas, men vil meget gerne prøve. Jeg har redet et par år og rider en rigtigt god og energisk islænder. Jeg har været afsted på et par langture (25km pr. dag) Passer jeres tur mon til mig?

  Er der nogen form for afbudsforsikring, hvis turen skulle risikere at blive aflyst?
  Er der flere udgifter ud over turen og flybilletter?
  Hvorlænge kan jeg vente med at bestemme mig?
  Har jeg brug for ekstra udstyr udover almindeligt rideudstyr?

  På forhånd tak 🙂

  Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *