fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Lif

Lif fra Stormvang købte vi som 5 års og utilredet. Vi tog hende, fordi hun havde en kanon afstamning, og det var jo lovende. Desværre viste det sig, at foruden sommerksem havde hun haft en meget svær fødsel, som havde påført hende hjerneskader. Heldigvis ikke fysiske skader, men ok. hun er for at sige det lige ud en, som nok skulle anbringes under  åndsvageforsorgen hvis hun havde været menneske.

Hun var svær og voldsom under tilridning, og Dorte måtte have hjælp af yngre kræfter. Heldigvis havde vi på dette tidpunkt Louise, en ualmindelig dygtig rytter og hestepige som kunne tage over og få sat Lif på plads, så hun lærte at indordne sig. Hun er socialt analfabet, havde og har stadig svært ved at begå sig i flokken, men hun har Sonata som veninde, de to udstødtehopper har fundet sammen, og Lif har lært, at opføre sig ordentlig overfor Sonata, det er mest Lif, der har mest brug for en veninde,  og hvis hun ikke er ordentlig, søger Sonata væk fra hende.

Men det fantastiske er, at Lif gode afstamning ikke fornægter sig i hendes fysisk og gangarter. Tølt, trav, galop, flyvepas, store bevægelser, blødhed, muskler og massere af vilje – kort sagt en fantastisk ridehest som det er en stor oplevelse at begive sig ud på. Tilmed er hun vild med at komme ud og løbe med flokken, hun føler, hun hører til og er en del af fællesskabet, når hun er på tur. Hun går gerne både forrest, midt i flokken og bagerst. Man skal bare passe på ikke at komme for tæt på en del af de andre heste. Normalt sparker de ikke ud efter hinanden, men mange kan godt finde på lige at sparke efter Lif, hvis hun kommer for tæt på. Hun er blevet rimelig til ikke at være så dumstædig men lytte til og reagere på rytterens signaler, så det er ikke mere så svært at styre hende. Deuden er ung, stor og stærk, så hun kan tage de lidt større og tungere ryttere. Vi giver hende endnu kun til erfarne ryttere.

Rul til toppen
Translate »