fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Tårnet i Svanninge Bakker

Tårnet i Svanninge Bakker er et udsigtspunkt, der giver et fantastisk udsyn over det smukke landskab. Vi har her samlet klip med omtaler af tårnets baggrund og historie:

“I Svanninge Bakker står et 5 etager og 18 meter højt tårn. Det blev opført i 1935 og i toppen var dengang en stjernekikkert. Ejeren  var meget interesseret i astronomi.”(http://carto.dk/tarnet-i-svanninge-bakker/)

Tårnet i Svanninge Bakker.
Tårnet i Svanninge Bakker.

“Restauratør Jens Andersen store interesse, amatørastronomi, førte til opførelsen af tårnet I 1935, og han installerede her en astronomisk kikkert. Også dette bygningsprojekt stødte på betydelig modstand. Jens Andersen vandt imidlertid en eklatant sejr over det lokale fredningsnævn – overfredningsnævnet godkendte tårnplanen og tilkendte han 500kr I erstatning af det offentlige for arbejdsforsinkelse! Tårnets oprindelige udsmykning på øverste etage blev udført af maleren Johs.Ruben Hansen.I loftet sås de 12 stjernebilleder, og I karmene en serie panoramabilleder til at stedfæste udsigten over det skønne terræn.” (www.skovlyst.dk/skovlyst-historie.html)

“Samtidig med at Skovlyst`s ejer åbnede en meget smuk campingplads på tærrænet, indrettedes der noget så moderne som en calypsobar I bunden af tårnet. Udsmykningen var også af Ruben Hansen og holdt I skarpe, glade farver I muntre og utraditionelle sammensætninger.” (www.skovlyst.dk/skovlyst-historie.html)

“Tårnet har gennem tiderne været besøgt af tusindvis af gæster og iblandt dem mange berømtheder. En af de største begivenheder var kongefamiliens besøg I 1953. Det ganske sogneråd stod naturligvis opstillet til kongeligt håndtryk, men ved en misforståelse blev de henvist til en forkert plads I mængden og gik glip heraf. Både viser og vittighedstegninger fra dengang vidner om, hvor smækfornærmede “sognerødderne” var, og hvor meget andre morede sig herover. Tårnet er renoveret I 1995/96.” (www.skovlyst.dk/skovlyst-historie.html)

“I dag er der en udstilling om natur- og kulturhistorie samt  en udstilling om de fynske malere, der arbejdede i området omkring 1900.” (carto.dk/tarnet-i-svanninge-bakker/)

“I vinterhalvåret er tårnet kun åbent i weekenden. Fra tårnets top er der en fantastisk udsigt over det sydfynske øhav.” (carto.dk/tarnet-i-svanninge-bakker/)

“I dag kan man opleve en storslået udsigt fra tårnet, og på de 5 etager er der en udstilling om Svanninge Bakkers natur- og kulturhistorie.” (www.skov-trolden.dk/Svanninge%20bakker.htm)

“I området syd for Tårnet og restauranten er jorden meget mager og tør. I bunden trives især rensdyrlav og katteskæg. Her findes også en sparsom bestand af nikkende kobjælde.” (www.sns.dk/fyn/drift/Driftplan/beskrivelser/Svanning.htm)

Rul til toppen
Translate »