fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Rideture


Turridning gennem de smukke landskaber omkring  østrup og Svanninge.

Østrup ligger 12 km nord for Faaborg i den bagerste del af de højdedrag, som kaldes “De Fynske Alper”. Her er både skov, strand og åbent land. Terrænet er meget kuperet. Her findes flere af Fyns højeste punkter f.eks. Trebjerg og Lerbjerg, den største sø, Arreskov sø, hvorfra Odense å starter, samt øens største skovområder.

Svanninge Bakker, som er Alpernes officielle navn, har en meget smuk og unik natur. Fra de mange bakketoppe har man den flotteste udsigt over Helnæsbugten og det Fynske øhav.

Udsigten fra Trebjerg, Torsdagsholdet juni 2014.
Udsigten fra Trebjerg, Torsdagsholdet juni 2014.

Der kan arrangeres en dags ture, weekendture, ride ferier, samt kortere ture. Alle kan være med. Du får selvfølgelig en grundig instruktion inden start, og tempo samt pauser tilrettelægges efter deltagernes ønsker og forudsætninger.

Vi tager kun et begrænset antal kunder ind, så hvis man vil sikre sig en bestemt dato, skal man bestille i god tid.

Vi har heste til begyndere, til børn, og til dem der vil have flere udfordringer. Alle vores heste er venlige, har tillid til mennesker, og først og fremmest er det gode tøltere, der gider gå frem.

Selv om du ikke har prøvet at tølte før og ikke rigtig ved, hvordan man får en hest i tølt, skal du nok få massere af tølt på turen. Nogle af vores heste er trænet i at være håndhest, hvilket betyder, at man kan komme med som “passiv rytter”, hvor en guide styrer hesten for dig så alt hvad du skal gøre er at slappe af og nyde at blive båret.

Små børn og nervøse ryttere kan på denne måde komme med ud at ride i naturen. Der kan også lejes heste til trækketure med mindre børn. Vores natur og vores heste er i topklassen.

Vi arrangerer også ture for dem, der vil have deres egne heste med. Det er naturligvis billigere, end hvis man vil leje vores heste. Hvis man vil ride i skoleferier eller weekends skal man bestille i god tid.

Det eneste, vi ikke kan garantere for bliver godt, er vejret.

Ridning ad Aukenstien på Hammerdammen.
Rul til toppen
Translate »