fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Nauma

 

Nauma september 2017
Nauma september 2017
Nauma september 2017
Nauma september 2017

Forårsbrev fra Nauma:

Nauma-1
Gang i grooming.

“Hej John og Dorte.

Linette har godt gang i grooming arbejdet, så jeg kan blive klar til jobbet igen.

Vi fik endelig besøg af to store friske fyre på vores tur. Jeg førte an i rask tempo. Jeg fik vist de to herre hvordan man skal tölte:-) Jeg har vænnet mig til at Linette af og til kan have lidt dårlig balance, men så bliver jeg bare i det tempo jeg går i til hun giver mig besked om noget andet.

De to store fyre.
De to store fyre.
Nauma-5
Juletur med lille Victoria.

Jeg gav en juletur til lille Victoria, som kom på besøg på gården.

Jeg bliver forkælet med Urtemash når jeg kommer hjem fra tur. Jeg har ca. været på tur mellem 3 til 4 gange om ugen. Mit foder består af Omega 3 struktur 100 og MaxiRice plus sojaolie og fiderskaller. Og alt det wrap jeg kan spise. Så nu er jeg snart klar til jobbet igen og fyldte af forårsenergi til arbejdet.

Jeg ligger ned :-)
Jeg ligger ned 🙂

Det er nok svært at se, men jeg ligger ned:-) Jeg nyder livet imens de store tag vagten. Jeg har ret godt styr på de store damer.

Billede fra før jul.
Billede fra før jul.

Linette vil gerne vide hvornår jeg skal melde min ankomst på Østrup igen?

Hilsen fra en frisk Nauma.” Marts 2015

Nauma fører an i galop på komarken

Da Nauma blev hentet i Randers

Charlotte hører om Dortes første tur på Nauma fra Fruehøj
Charlotte hører om Dortes første tur på Nauma fra Fruehøj

Nauma fra Fruehøj er født 2002.  Vi købte Nauma den 27. december 2013, efter at Astrid og Dorte hver havde redet et par gode ture på hende. Vi har endnu ikke afprøvet hende i turridningen, men et er sikkert, hun er ikke for hvem som helst, idet hum er enormt fremadgående, og man skal kunne noget med sæde og tøjler. Hun har en god tølt, og hun er trafiksikker. Hun er 11 år gammel.  Her er en hilsen vi fik den 1. januar 2014 fra Naumas tidligere ejer, Charlotte Mousten:

Lidt om Nauma: Jeg har haft hende i 2 år. Hun er en frisk og glad hoppe som elsker, at bestille noget. Hun er utrolig nem, at have med på tur. Hun er trænet en del fra jorden og i rotunden. Hun er utrolig lærenem og gør alt, hvad hun bliver bedt om. Det første halve år, brugte jeg på dressur og masser af skovture. Nauma elsker bakker, skrænter og lign. Hun står utroligt godt fast og har en rigtig god balance.

Hun har redet en 30 km mountainbike rute, hvilket hun tog i stiv arm. I starten sprang vi ikke over de væltede træer, der skridtede vi over og der har aldrig været nogen forhindring vi ikke har kunnet passerer;-) selv en kolem kan vi ride ind i så den åbner og så tage fat i den næste og ride igennem uden at stå af. Hun har også været redet i ridehus. Nauma og jeg har deltaget i tøndeslagningen, hvor vi var udklædte. Nauma havde frygteligt travlt, når jeg fik battet i hånden, griner. Nauma er bange for pisk Hun havde sløjfer i man, hale og på benene og endda også en lille hat, Hun finder sig bare i det, skønt.IMG_0366

Hun har hos mig været redet omkring 1-2 timer dagligt 6-7 dage om ugen, Det første 1,5 år. Hun tølter gladeligt flere kilometer i streg. Hun er redet en del på asfalt og meget trafikerede veje, både i skridt, trav, tølt og gallop i vejkanten og bliver aldrig bange for noget. Jeg har redet mange lange ture alene og hun er bare fantastisk. Hun går over og under træbroer og jernbroer. Hun kan nemt springe en springbane og sætter selv af 😉 i naturen springer hun over alt, hvad man beder hende om:-) Hun kan rides i al slags vejr og står godt fast 🙂

Hun har været med på 3 fælles rideture med islænder klubben Toppur og er bare skøn, at have med på tur. Hun følger bare med og tilpasser sig. Hun kan rides forrest, midt eller bagerst. Hun står pænt i boks, når vi har været på kursus:-) Hun går altid nemt i trailer og lastbil og står pænt under transport også i 3 timer og så rides 20 km og så 3 timers transport uden problemer:-)

Jeg har kun haft hende ude i vandet til maven, men tror godt, at hun vil kunne svømme;-) Hun står pænt, når smeden er der 😉 Nauma har også været på juleindkøb i Randers midtby, hvilket hun også bare tog stille og roligt 😀

Nauma er en total skøn hest, som giver hendes ejer en masse igen. Hun elsker at blive nusset og hun vrinsker, når jeg står af hende efter en skøn ridetur. Nauma er en ener og det er med stor smerte og sorg, at jeg måtte sælge hende. Der findes ingen som hende. Pas godt på hende 🙂 skulle I komme ud for at skulle skille jer af med hende, så lad mig endelig vide det. Hun fortjener et godt liv.

Jeg er også helt sikker på, at I vil give hende et godt liv og masser af oplevelser

Kh. Charlotte

IMG_0369PS:  Puha det er hårdere end jeg havde regnet med, at skille sig af med hende. Glemte helt at skrive, at hun også går på trapper og igennem viadukter. Hun har aldrig været syg i den tid, at jeg har haft hende. Hun er trænet i versader, parader, for- og bagpartsvendinger. Lavet masser af slangegange og ottetaller. Gallop fra parade osv. Hun er redet bidløst i trafikken uden problemer. Min datter har redet på Nauma ind imellem. Min datter er 10 år.  Dog skal det siges, at Nauma ikke egner sig til nybegyndere eller nervøse ryttere 😉

Rul til toppen
Translate »