fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Naturen

… og landskabet

Rideturene foregår i og omkring De fynske Alper. Her er både skov, og åbent land. Der er desuden mulighed for at ride rundt om Arreskov sø eller langs stranden ved Faldsled.

østrup ligger 12 km. nord for Faaborg i den bagerste del af de højdedrag, som kaldes “De Fynske Alper”. Her findes mange af Fyns højeste punkter, Trebjerg og Lerbjerg, den største sø, Arreskov sø, hvorfra Odense å starter, samt øens største skovområder. Svanninge Bakker, som er “Alpernes” officielle navn, har en meget smuk og unik natur. De er dannet i slutningen af den sidste istid for omkring 20.000 år siden. Bakkerne er presset op af gletschere, og i de tusinder af år, der er gået siden isen trak sig bort, har smeltevand og nedbør præget området. Vi rider langs stejle skrænter og dybe kløfter. Hele området har et stærkt kuperet terræn.

Overalt fra bakketoppene, både i Svanninge Bakker og i resten af området, har man en fantastisk udsigt over det Sydfynske øhav og Helnæsbugten. Vi følger på dele af ruten den gamle hovvej, hvor Svanninge bønderne i sin tid gik, når de skulle stille til hoveriarbejde på østrupgaard.

østrupgaard ligger lige ved vores startsted, østruplund. Gården er 600 år gammel og fremstår stadig med voldgrav og skydeskår, næsten som da den stod som ridderborg i 1300 tallet i Valdemar Atterdags tid.

Man kan ride på dele ad den gamle hovvej fra østrupgaard til Svanninge Bakker. Vejen fremtræder som en hulvej. Her gik fæstebønderne, eller deres tyende, hvis man var så velhavende, at man kunne sende tjenestefolkene, de ca. 7 km. hver vej, frem og tilbage for at udføre hoveriarbejde på herregården og på herremandens marker omkring gården.

Rul til toppen
Translate »