fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Lækur

Lækur september 2017
Lækur september 2017
Lækur september 2017
Lækur september 2017

Lækur fra Østrup er egen avl, født 2008 og opvokset i Østrup. Han er en stabil hest, som kan rides af alle.  Han har meget let til tølt, som han også klarer i højt tempo, og hvis man er heldig, eller meget dygtig, kan han springe over i flyvepas fra galop. Hans tølt er altid klokkeren, også når han har en begynder på ryggen. En meget sjælden egenskab som ikke mange heste besidder.

Lækur har megen vilje, men hvis han får en begynder eller et barn på ryggen, indstiller han sig efter sin rytter, og går mere langsomt. Han er ikke så stor, spinkel og har små bevægelser.

Lækur har været brugt meget som guidehest, han kan godt lide at gå i forrest, men bliver dog pænt på sin plads i rækken og er meget lydhør over for rytterens signaler. Han er altid ligevægtig og hviler i sig selv psykisk.

Lækur september 2014.
Lækur september 2014.

Alle kan ride Lækur også begyndere samt små børn. Derfor har han gennem årene arbejdet meget i turridningen. Han er en forholdsvis lille og spinkel hest, og vi har derfor besluttet, hans alder taget i betragtning, at han nu er på “senior” ordning. Det betyder, at vi vil give ham mere fri og at han primært skal rides af børn og lette ryttere. Vi har derfor sat hans vægtgrænse til 70 kg.

Rul til toppen
Translate »