fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Kyndill

Kyndill fra Þóreyjarnúpi er født i 1995. Han  kom til os som 11 årig. han er importeret fra Island og den mest fantastastiske hest. Han kan rides af alle uden undtagelse, han har været lærehest for både et benede folk, en kone på 79 der aldrig før havde siddet på en hest, samt meget nervøse ryttere, og ryttere der har haft dårlige oplevelser med ridning og heste tidligere.  

Dorte rider på Kyndill på Island i 2006, inden vi fik ham til Danmark.
Dorte rider på Kyndill på Island i 2006, inden vi fik ham til Danmark.

Kyndill er tilredet og opdraget på Island, så han er meget lydig og veldisciplineret. Han gør ikke noget af sig selv, af skræk for at det måske ikke var det rytteren ønskede, men afventer besked fra rytteren inden han fortager sig noget. Får han en svag rytter på ryggen, passer han godt på vedkommende. Hvis vi andre galoperer på åbne vidder kan en der aldrig før har siddet på en hest holde ham langt bagud i skridt.

Nete springer paÌŠ Kyndill, juli 2012.
Nete springer paÌŠ Kyndill, juli 2012.

Kyndill  er veluddannet, kan sin grunddressur, og med få instrukser kan en uerfaren skifte “gear” fra trav til tølt og omvendt. Han er samtidig ikke kedelig at ride for en erfaren rytter, man kan sagtens “tænde” ham. Han har været hos os i 8 år, så han kender arbejdsgangen her på stedet.

Rul til toppen
Translate »