fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Kom til Turridning på Sydfyn

Heste og ryttere klar til turridning.

Oplev turridning gennem et af de smukkeste og mest varierede landskaber i den danske natur. Vi har gode islandske heste, som igennem mange år er udvalgt og trænet til at give enestående rideoplevelser og passende rideudfordringer til både begyndere og øvede ryttere.

[smartslider2 slider=”3″]

Heldags turridning

Afsted i friskt tølt-tempo.
Afsted i friskt tempo.

Dagsturene strækker sig 25-30 km gennem landskaberne og giver rig mulighed for at blive et med hesten og nyde at komme frem i behagelige tølt passager og på hurtige galopture. Islandskabsturen er en tur der særlig viser landskabet og det kuperede terræn og de store udsigter.

Strandturen bringer dig gennem skove og det åbne land til stranden og i vandet nær Faldsled. En variant af dagsturene er Powerride, der giver særlige muligheder for at opleve hestenes styrke og udholdenhed.

Den smukke udsigt over Hammerdamen.
Heste og ryttere foran den smukke udsigt over Hammerdamen nær Svanninge Bakker.

Weekendture

Hestene er klar og har kræfter til de lange ture.
Hestene er klar og har kræfter til de lange ture.

På weekendturene får man det hele med: En kort tur fredag eftermiddag i det smukke landskab omkring Østrup og dagsture lørdag og søndag til Svanninge Bakker og stranden ved Faldsled. Turene kan arrangeres både med fokus på ridningen og med et ekstra strøg af gourmet og luksus.

En særlig variant er en weekendtur vi kalder Vikingeturen. Her kommer vi længere rundt i landskabet til de smukke skove omkring herregården Holstenshuus og til vandet ved Bøgebjerglund. Det kan lade sig gøre, fordi heste og ryttere overnatter på Bed & Breakfast og høhotel undervejs.

Riderejse Sydfyn

En pause ved Trente Mølle undervejs på turen.
En pause ved Trente Mølle undervejs på turen.

På denne tre-en-halv dags rejse til hest gennem det sydfynske landskab er alle mulighederne skabt for en samlet rideoplevelse med god tid til at opleve hestene og naturen.

Der arrangeres overnatning for ryttere og heste tre forskellige steder, så det bliver muligt at komme langt omkring i De Fynske Alper.

En tilsvarende, men lidt kortere tur er Pinse Riderejsen.

Korte ture

Klar til afgang fra Østrup 32.
Klar til afgang fra Østrup 32.

På hesteryg slipper man hurtigt hverdagens bekymringer og er bare tilstede i nuet sammen med hesten og naturen. Der er ture fra en til tre timers varighed, hvor vi kommer omkring skove og markveje til højdedrag med fantastiske udsigter over det sydfynske øhav. Turene på to timer og derover kommer ned i nærheden af Svanninge Bakker, der er et af de flotteste eksempler på landskaber skabt af gletcherne i den sidste istid.

nogle særlige tre-en-halv timers ture har vi en yderligere oplevelse at byde på, idet vi har en landskabsarkæolog med som guide til at fortælle om hvordan naturen er blevet formet og mennesker har levet livet her gennem historien.

Faste ridehold

Vi har hver uge faste ridehold med ture i skoven på en times varighed. Om tirsdagen er det kl 15.30 og om torsdagen kl 16.30. På de faste faste ridehold er der gerne fart på, da det er ryttere, der kender hestene og terrænet, og gerne vil udfordres med rideoplevelser.

Ridelejre

Vi holder ridelejre for børn i sommerferien og efterårsferien.

 

Andre ture

Østrup Turridning arrangerer også en række andre ture, heriblandt rideture på Island. Kontakt os og vi finder tid og mulighed for netop den tur, der passer dig.

Klar til afgang fra Østrup Turridning.
Klar til afgang fra Østrup Turridning.
Rul til toppen
Translate »