Isold

Isold september 2017
Isold september 2017
Isold september 2017

Isold fra Þóreyjarnúpi er født i 2008.

Isold kom til os fra Island vinteren 2013. Hun var 5 år og kun tæmmet meget lidt. Hun har fin fremdrift og rigtig god tølt, som hun vælger helt af sig selv. Hun er født og opvokset på Islands vider, fritlevende i fjeldet om sommeren og i stor flok. Derfor er hendes sind helt anderledes end hos vores danskfødte heste, der er vokset op med mennesker som en del af flokken.

Isold er HEST i ordet sande betydning. Det skal man have i baghovedet hele tiden, når man rider og håndterer hende, selv om hun er en meget modig og stabil hest, der hviler i sig selv og som har taget flytningen fra Island til Danmark med knusende ro.

Dorte og Isold på Island, januar 2013.
Dorte og Isold på Island, januar 2013.

Isold har vildhestestriber på benene, som en zebra.  Hun er rigtig spændende for erfarne hestefolk, der vil prøve en “vildhest” der stadig har sine instinkter i behold.

Alligevel kan Isold rides af børn og begyndere, fordi hun nu er blevet en del af vores flok og derfor er tryg, når hun bliver redet på tur og går blandt alle de andre. Hun er en stærk hest, både fysisk og psykisk selv og hun ikke er så stor, men hun er den gammeldags robuste type med et ben i hvert hjørne. Kælenavn, Vildhesten.

Rul til toppen