fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Isold

Isold september 2017
Isold september 2017
Isold september 2017

Isold fra Þóreyjarnúpi er født i 2008.

Isold kom til os fra Island vinteren 2014.Hun var 6 år og kun tæmmet meget lidt. Hun har fin fremdrift og rigtig god tølt, som hun vælger helt af sig selv. Hun er født og opvokset på Islands vider, fritlevende i fjeldet om sommeren og i stor flok. Derfor er hendes sind helt anderledes end hos vores danskfødte heste, der er vokset op med mennesker som en del af flokken.

Isold er HEST i ordet sande betydning. Det skal man have i baghovedet hele tiden, når man rider og håndterer hende, selv om hun er en meget modig og stabil hest, der hviler i sig selv og har taget flytningen fra Island til Danmark med knusende ro.

Dorte og Isold på Island, januar 2013.
Dorte og Isold på Island, januar 2013.

Isold har vildhestestriber på benene, som en zebra.  Hun er rigtig spændende for erfarne hestefolk, der vil prøve en “vildhest” der stadig har sine instinkter i behold. Alligevel er Isold let og ukompliceret at ride. Hun rides ofte af børn og begyndere, fordi hun nu er blevet en del af vores flok, og derfor er tryg, når hun bliver redet på tur og går blandt alle de andre.

Isold er en stærk hest, både fysisk og psykisk, selv og hun ikke er så stor, hun er den gammeldags robuste type med et ben i hvert hjørne. Hun er en oplevelse at ride, både for børn og for erfarne ryttere. Hun har bløde bevægelser i alle gangarter, tølter rent også med begyndere og er selvgående, ikke for langsom og ikke for megen fart. Ideel for dem, som bare vil bæres sikkert gennem naturen og for erfarne ryttere, som ikke længes efter rideudfordringer. Kælenavn, Vildhesten.

Isold i galop 2014.04.27.
Isold i galop 2014.04.27.
Rul til toppen
Translate »