fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Hesteindsamling efteråret 2016

Kom med til hesteindsamling nær Hvamstangi

Dette er Islands største hesteindsamling, hvor omkring 600 heste skal hentes hjem fra fjeldene. Når efteråret kommer og kulden sætter ind, bliver det småt med føde oppe i højlandet. Alle heste, ældre, unge og føl hentes derfor hjem, efter de har tilbragt sommeren på højlandet. Der er ikke mange steder tilbage på Island, hvor hestene endnu har denne fantastiske mulighed for at færdes frit i store flokke.

Dorte til hestesamling på nordlandet.Dorte til hestesamling í Viðidal.    Se alle billederne fra hestesamlingen i oktober 2014 her.

I flokken klarer hestene sig selv, de lærer rangorden, at færdes i svært terræn samt at finde mad. Der er nogle områder på Nordisland som har bevaret den stolte gamle tradition, og til den store hestesamling i Viðidal kommer mange af de unge mennesker, der er flyttet fra egnen, tilbage denne weekenden for ikke at gå glip af hestesamlingen. Når hestene er samlet, skal de sorteres og hver gård skal drive deres heste hjem. Man får også tid til at feste sammen.

Alt dette og meget mere kan du i år opleve sammen med vores Islandske venner fra egnen omkring Hvamstangi. Datoerne er 28.09-02.10. og prisen er 830 euro plus flybillet. Kontakt os på turridning@oestrup.dk for flere oplysninger samt dag for dag program.

Rul til toppen
Translate »