fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Glanni

Glanni september 2017
Glanni september 2017
Glanni fra Darum er født i år 2000. Han  er en nok vores bedste turhest, hvis vi snakker alsidighed. Han er totalt idiotsikret samt stor og stæk.
Glanni har tit fået til opgave at tage de tungeste voksne samt de mindste børn.  Han er så god, at vi har undladt at pensionere ham.  Det gør vi ellers normalt, når hestene er omkring 14-17 år.
Desuden er han trods sin høje alder stadig glad for at komme ud og blive brugt, og han er stadig fit for fight. Vi har dog valgt, for at det ikke skal blive for hårdt for ham, at han fortrinsvis kun skal rides af af mindre børn, der ikke vejer mere end omkring 40 kg. Denne vægtgrænse har Glanni haft siden 2018 og vi tror på, at det er med til at holde han sund og rask, så han kan gå i turridningen.
Vi kan dog godt en sjælden gang gøre en undtagelse, hans rekord er en mand på 80 år, som aldrig før havde siddet på en hest. Dette er han perfekt til, han kender sit ansvar som en del af teamet og passer godt på, når han har en lille eller svag rytter på ryggen. Er rytteren ved ar glide af mærker han det og står stille. Han er har en god tølt, er fremadsøgende og en glad hest. Hans tølt bliver dog en smule pasbunden, hvis han ikke rides af en rytter, som giver de rigtige signaler, derfor kan det godt “hoppe lidt i sædet”  når han går med mindre børn, men ikke så voldsomt, som når en hest traver.
Glanni laver Kiss-the-boots.
Glanni laver Kiss-the-boots.
Heidi på Glanni langs Aukenstien på vej til Svanninge Bakker.
Heidi på Glanni langs Aukenstien på vej til Svanninge Bakker.
Glanni kan ligge forrest, bagerst og i midten i flokken. Selv om han er en god begynderhest, er han også en hest, som er spændende at ride for en øvet rytter. Glanni er tilredet af Dorte, han kom til os, da han var knapt 7 år. Han har været med  i turridningen siden 2007, så han er en erfaren herre.
Glanni september 2017
Glanni september 2017
Rul til toppen
Translate »