fbpx

Østrup Turridning

Rideture på gode islandske heste i fantastisk smuk natur

Arkiv

John og barnebarnet Kaj på Refur.

20131026 John med barnebarnet Kaj for første gang til hest

Kamilla på Fengur og de andre heste klar til afgang.

20130905 Med Stine og sygeplejerskerne paa heldagstur

20130823 Fotomodeller til hest

I august havde vi besøg af en fotograf med 2 stylister og 4 fotomodeller. De var på opgave for VisitDenmark og skulle fange natur, skov og strand på Sydfyn.


Ridelejre juli 2013


20130528 Flyga har fået et hingsteføl!
 Det hedder Bjartur.


20130406 Jøkull til øve stævne


Januar 2013:  Dorte og John på Island for at købe heste til turridning
og aftale årets ridetur fra 1.-7- juli.

13. oktober 2012:  I Svanninge Bakker på en smuk efterårsdag med to erfarne ryttere


3. august 2012:  Ponygames på den 4. ridelejer

12. juli 2012:  Undervisning og spring på  Østrup Turridnings  nye ridebane


Østrup Turridnings
 ridelejre 2012


Sommeren er kommet til Sydfyn
 – Fødselsdagsridning den 4. juni 2012.


20120412 Opsadling af 10 heste

Vinterferieoplevelse for hele familien i De Fynske Alper, – uge 7 og 8, 2012:

En tur i sneen og bakkerne i de sydfynske alper. Vi har gode tøltere, mindre børn kan ride i snor og de kan køre i heste trukken kælk. Far er velkommen til at medbringe ski, hvis han ikke vil ride.

Efter leg/ridning i sneen er der hot-pot, vores finske træbadekar, der opvarmes til ca. 40 grader. Det er en utrolig fornemmelse at få så meget varme i kroppen, at man kan opholde sig udendørs i badetøj, nyde sneen, de levende lys og en varm drik.

Dagen slutter med en god middag, kaffe, overnatning samt morgenmad.  Arrangementet er kun for jer – vi tager en familie af gangen, med mindre I er to familier, der aftaler at tage afsted sammen. Mere om arrangementet  her.


Tryk på dette llink for at læse mere om ride og solferie april 2012
Der er flere billeder fra området  omkring El Burgo på  
www.flintfoto.dk  under El Burgo.

Til hest på Island i 2012:  Også i 2012 vil Østrup Turridning formidle ridning på Island! Turen starter med afhentning i lufthavnen i Keflavik eller i Reykjavik den 2. juli, og ridningen foregår fra den 3. til den 9. juli. Du kan se nogle af billederne fra den fantastiske tur i 2010  her. Der er yderligere detaljer om turen i 2012  her. Du kan kontakte os på  turridning@oestrup.dk  eller på telefon 62682808,  hvis du vil høre mere eller reservere plads allerede nu.


Ridelejer i uge 26, 2011


Ridelejer i uge 30. 2011

Juli 2011 – Ridelejre:  I sommeren 2011 har vi holdt 3 ridelejre for børn. Klik på billederne herover for at se fotos fra 2 af lejrene.


2011 03 27: Heste paa vej hjem til folden


Se Østrup Turridnings heste  i december 2010  her.

18.-26. juli 2010 – Ridetur på Island:  Et hold på 16 var afsted med Østrup Turridning i 8 dage i det mest fantastiske vejr gennem det smukke islandske landskab med op til132 heste i flok. Der er oprettet en blog på  island2010.oestrup.dk  med oplysninger og billeder fra turen.

27. juni 2010 – Håndbedækning:  Dorte var assistent, da en hoppe  skulle bedækkes af Skinfaxi  på Skyttegården. Det gik hurtigt og elegant, og du kan se flere billeder af seancen  her.

27. juni 2010 – På tur over Trebjerg til føllene på sommergræs:  Nu er alle 3 føl flyttet på sommergræs, og det er en dejlig tur at ride gennem skoven over Trebjerg til den store smukke fold, hvor de går sammen med hopperne, 3 æsler og en masse køer. Se billederne  her.

12-13. juni – Forbereddelsesweekend til rideture på Island 2010:  Som forbereddelse til rideturen på Island i juli 2010 var der arrangeret 2 dages langtursridning i Østrup Turridning.  Billeder fra turen kan ses her, og bloggen med oplysninger om turen er at finde her  island2010.oestrup.dk  .

23. maj 2010 – Hind – det tredje føl i Østrup: Nu har Embla endelig fået sit føl: Et flot mørkt hoppeføl, der er meget tillidsfuld, fordi hendes mor fortæller hende, at mennesker ikke er farlige. Tryk på hvert af billederne for at se flere billeder.

29. april 2010 – Askur – andet føl i østrup:  Denne gang har Kengala folet et rødblak hingsteføl, som har fået navnet Askur. Det betyder asketræ, mens det første føls navn Bjørk betyder Birk. Tryk på billedet for at se flere billeder.

25. april 2010  – Bjørk – nyt føl i østrup:  Idag har Flyga fået et blak hoppeføl med blis! Klik på billedet herover og se flere fotos taget af Penny lige efter fødslen og af Dorte i aftenlyset på føllets første dag.  Billeder fra føllets 2. dag  ligger her.

Turridning – Island 2010:  Oplev den fantastiske islandske natur fra hesteryg sammen med lokale hestefolk. Vi rider på nordlandet langs kyst, over bjerge og højland. Turen er for ryttere, der kan klare 6-8 timer i sadlen dagligt. Billeder fra tidligere ture vi har deltaget i kan ses her  på  www.oestrup.dk. Turen starter den 17. juli 2010 og varer 8 dage. Prisen er DKK 9.000 inklusiv afhentning og aflevering i lufthavnen, men eksklusiv flybilletten. Der vil blive mulighed for at tilmelde sig en forbereddelsestur arrangeret af Østrup Turridning. Her kan man prøve at ride over lange distancer (40-50 km) i De Fynske Alper. Desuden vil der blive arrangeret et foredrag af en islænding fra nordlandet, der vil fortælle om området, hestene og naturen, og give råd om påklædning og oppakning. Der er oprettet en blog  island2010.oestrup.dk    med detaljer om turen, som du kan følge og kommentere  her.

2009 11 23-26 Dorte i Spanien:  I november udvidede Dorte sin ridehorisont med en tur omkring den smukke by Rhonda i sydspanien. Der er billeder fra rejsen og rideturen  her.

2009 09 26 Dorte på Otur:  En af de mange gode heste i Østrup Turridning er Ptur, som Dorte er ved at tilride. Se flere  billeder her.

5.-13. august 2009 Østrup Turridning på Island:  Dorte og John var på Island i august  og oplevede den fantastisk smukke natur. Billeder fra turen kan ses på  www.flintfoto.dk  eller ved at følge  dette link.

7.  juni 2009 – Vignir og Asi til salg:  Dorte  rider de to heste, som hun i øjeblikket har til salg på  www.joras.dk. Du kan se flere billeder  her.

11. april 2009 –  Dorte og hestene:  Dorte lukker hestene på fold med friskt græs  ved østrupgård –  her  kan du se flere billeder.

20. september 2008 –  Stranden ved Falsled:  Dorte inspicerer rideforholdene på stranden ved Falsled. Ulovlige skilte og stendiger det vokser og giver problemer for heste og gangbesværede mennesker hører her til dagens uorden. Se mere på billederne  her.

30. august 2008 – Hestene græsser ved østrupgård:  Nu er der igen massere af saftigt grønt græs og hestene nyder at blive lukket på græs ved østrupgård. Tryk  her  for at se flere billeder.

26. juli 2008 –  Dorte på Logi:  En af vores bedste og smukkeste salgsheste er  Logi. Han er 7 år gammel og har et fantstisk sind og fine anlæg for alle fem  gangarter. Der er flere billeder  her.

13. juni 2008 – Flyga fik et hoppeføl:  Torsdag nat fik Flyga et fint lille hoppeføl.  Hun klarede det selv, sikkert med god hjælp af sin mor Kengala, der kunne holde de nysgerrige vallaker væk. Kengala var så interesseret, at der  var lykkedes hende at snuppe føllet fra dets mor. Dorte måtte   kæmpe for at skille Kengala fra og give Flyga og føllet fred i stalden. Senere fik de plads paa folden for sig selv, så de kunne lære hinanden at kende i fred og ro. Det tog føllet noget tid at finde ud af hvor moren havde maden klar til hende –  se billederne her.

22. maj 2008 – Dorte og de 17 heste:  Med føllet og den hest Dorte har lånt til sommerens børnelejre er der nu 17 heste på gården. Til ære for fotografen blev de alle samlet i picaderoen, og selvom det er en rolig flok med veldefineret rangorden, så gik det ikke helt stille af, fordi Kengala skulle markere hævd over sit føl. Klik  her på dette link  for at se flere billeder.

26. april 2008 – Kengala fik et hingsteføl:  Lørdag aften fandt Dorte Kengalas føl i bækken, hvor det lå koldt og vådt og næsten livløst. Hun fik det op og tørret og varmet, og med naboers hjælp kørt i trillebør op i stalden. Klik på billedet herover for at se flere billeder af, hvordan føllet tager sig ud i det smukke fynske forår.

22. december 2007 – Ride jul i by:  Der var masser af nisser til hest, da Håstrups og østrups hestefolk samledes for at fejre den tilstundende højtid. Der er flere billeder.  på dette link, der ligger på  www.flintfoto.dk.

30. oktober 2007 – Tirsdagshold i efterårsfarver:  Østrup Turridning har startet faste hold tirsdag og torsdag. Du kan se billeder fra en tur, som tirsdags-formiddagsholdet tog i smukt vejr i et landskab klædt i fantastiske efterårsfarver på  denne link. Hvis du vil se turen på luftfoto på Google Earth kan du  trykke her. Hvis du ikke har Google Earth installeret, er der en anden mulighed for at  se turen på Google Maps her.

22. oktober 2007 – På ekskursion i Andalusien:  Under et besøg i Spanien nær Malaga var Østrup Turridning ude og samle inspiration på en tur med    Los Caballos del Mosquin. Her har danske Eva Maria Sigvardt et fantastisk sted med smukke og veltrænede andalusiske heste og en utrolig flot natur. Vi fik turen “Full Day Horse Trekking Adventure to the old Mule Traders Trail”, der med sine 31 km bjergetappe og over 8 timers varighed i sandhed var en ‘full day tour’. Herunder kan du se en lille del af ruten vist på Google Earth, og hvis du har det program installeret kan du følge resten af ruten  her. [For at få den røde rute vist i Google Earth skal man gå ind og sætte et flueben i ‘Tracks’ under de ‘Temporary Places’, der oprettes i sidepanelet, når filen er downloaded]. Billeder fra turen kan også vises, og som det ses herunder kan Google Earth vise bjergene i 3D [brug skyderen lige over kompasset], så man kan genkende tinderne i det fjerne. Billederne kan også ses i vanligt web format på  denne link.

Tryk her for at hente ruten og vise den i Google Earth [kræver at Google Earth er installeret]

En ridetur den 29. september fra østrup til Svanninge Bakker på 35 kmOktober 2007 – En fotograferet ridetur kortlagt på Google Earth:  Mange vil gerne vide hvor rideturen gik hen, og nu kan Østrup Turridning registrere turen med GPS og vise den på Google Earth – for at se et eksempel fra en 36 km lang heldagstur til Svanninge Bakker den  29. september klik her  og en tur på 29 km den  30. september her. Hvis du ikke har Google Earth installeret, er der en anden mulighed for at  se turen på Google Maps den 29. her  og den  30. her.

September 2007 – Nye oplevelser med Østrup Turridning:  Nu har du mulighed for endnu en god oplevelse i Østrup Turridning – at tilbringe en afslappende stund efter rideturen i et finsk vildmarkskar med dejligt varmt vand. Det er en integreret del af en gourmet rideweekend, eller kan aftales særskilt ved andre ridearrangementer. Hvis du vil høre, hvordan de første i karret oplevede weekenden, kan du læse mere  her.

August 2007 – Billeder af Flippi,  der er en af hestene i Østrup Turridning,  kan ses her.

Juli 2007 – Ridetur på Island:  Igen i år var Østrup Turridning med på ridetur på Island. Du kan se billeder fra turen på  denne link, der ligger på  flintfoto.dk. Igen i år var det en fantastisk ridetur, og der blev også tid til en hvalsafari, hvor der var lejlighed til at tage nogle gode billeder af vågehvaler og søpapegøjer.

Juni 2007 – Nu er  flintfoto.dk  i luften:  Østrup Turridning har indledt et samarbejde medflintfoto.dk. I forbindelse med ridning kan du bestille billeder fra turen. Specialet for flintfoto.dk er “Portræt af dig og din hest” – se et  eksempel her.

24. maj 2007 – Se rideruterne i Google Earth:  Hvis du har  Google Earth  installeret på din pc, så kan du nu se nogle af ruterne, der rides i Østrup Turridning.   Følgende link viser nogle af ruterne:  Trebjerg turen  og  Landevejsruten

Maj 2007 –  Powerride  i Svanninge Bakker:Det fantastiske forår i Danmark har været den perfekte ramme om en lang række ture i de smukke landskaber på Sydfyn. Hestene er efterhånden kommet i så god form, at der kan komme knald på turene og vi kan nå længere omkring på kortere tid. Senest har et udsøgt hold piger med krudt i været på  powerride  i Svanninge Bakker. Billeder fra turen kan ses  her.

April 2007 – Forår i østrup:  Nu er foråret for alvor kommet til østrup og anemonerne står i fuldt flor. Vi er nu kommet så langt med udstyr og træning af vores hest og vogn at vi har kørt de første prøveture med naboens børn som passagerer. Nu vil det ikke vare længe før vi kan tilbyde rideture til alle som en del af aktiviteterne i Østrup Turridning.

Marts 2007 – Ny hest til Østrup Turridning:  Den 14. marts kom vores nye hest – Kyndill fra Þóreyjarnúpur – til os fra Island. Den var sammen med seks andre heste fra  Halldors gård med flyvemaskine fra Reijkavik til Billund. Herunder ses Dorte på Kyndill under sommerens ridetur på det islandske højland.

Februar 2007 – Rideferie i Marokko:  I februar var Dorte på 14 dages rideferie i Marokko: At ride på andre heste end islændere, var noget af en udfordring. Den Islandske bondestil virkede ikke helt som den plejer. Noget fremmed var, at vi kun red på hingste – sådan er traditionen i Marokko. Hestene er meget anderledes end islændere. Hingstene var alle gode og velredne, og sadeltøjet i orden. Naturen er meget smuk, bjerge, klitter og brede sandstrande ud til Atlanterhavet. Vejret var nogle dage tilpas varmt til både solbadning og svømmeture i havet – i februar. Marokko er et smukt land og utroligt fremmedartet. Derudover var det en meget billig ferie. Dorte var på rideferier i Marokko sammen med Hanne Lund Nielsen, som ejer hesten Ramses på Ranch de Diabat. Klik  her    for at se flere billeder fra turen.

3.-7.-10-2006 – Hestesamling i Island:  I starten af oktober var Østrup Turridning tll hestesamling i Island nær Halldor og Mias gård. Det var en fantastisk oplevelse. Se billeder fra turen  her.

24.-9.-2006 – Følshow:  Idag var Østrup Turridning med til følshow i Christiansdal Ridecenter ved Middelfart (se plakaten her). Der var mange fine og søde føl med og en fin rideopvisning undervejs. Se flere billeder fra dagenher.

11.-9.-2006 – Hestevogn:  Østrup Turridning har anskaffet en fin gammel hestevogn, og en af vores heste af egen avl er ved at blive kørt til. Det sker under kyndig vejledning af en skovarbejder, som i mange år selv har anvendt heste som trækdyr for at få stammer ud fra skovbunden. Der er flere billeder  her  fra den første træning foran vognen. Vi har siden opgivet at køre hestevogn og byttet den væk for en hest.

30.-7.-2006 – Billeder til følplakat:  Nye billeder af vores hingsteføl kan ses  her. Under vores tur på Island døbte vi føllet Jökull, fordi han blev født hvid som sne. Der er lavet en plakat til følshowet i september 2006 med et af billederne.Plakaten kan ses her.

10.-7.-2006 – Ridetur på Island:  I perioden fra den 20. juni til den 7. juli har turridningen været lukket. På en kombineret ferie og studietur har Dorte og fotografen været på Island og studeret den smukke natur og de dejlige heste på 8 dages ridetur og på Landsmot 2006. Billedserier fra turen kan ses  her.

Den  10. juni 2006  kom sommeren til Sydfyn –  se billederne her  fra en ridetur i vandet.


20060604 Helle på Sigga


Den  31. maj 2006  fik Embla et lille hingsteføl –  se billederne her.

Rul til toppen
Translate »